Direktlänk till inlägg 18 januari 2011
Detta recept bara måste jag prova. Påminner om chilicheeze på Burger King. Jobbade sent i dag, till halv sju. Myspyser segt i soffan och surfar på goda recept och fakta om digerdöden. Ska det äntligen bli hämt av tunnan i helgen?
Bad på kallbadhuset i Båstad på fredag men jag kan inte följa med, konferens i Köpenhamn. Är jag ledsen? Nja inte särskilt.
Partystarter 40 små bollar eller 20 större
400 g mjölig potatis, t ex King Edward
1/2 dl crème fraiche
1 msk smör
1 pkt bacon
140 g ädelost, t ex Kvibille
1/2 dl finskuren gräslök
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl panko eller ströbröd
nymald svartpeppar, ev salt
Skala potatisen, dela dem i stora bitar och sjud dem mjuka. Strimla baconet och stek det gyllene, låt rinna av på hushållsppper. Låt svalna.
Kör snabbt i matberedare tillsammans med crème fraiche och smör (tror det är bättre med elsvisp!!). Kör inte för länge då blir moset segt. Ställ moset i kylen att svalna.
Hacka eller smula osten grovt och vänd ner i potatisen tillsammans med gräslök och bacon. Smaka av med peppar; ytterligare salt behövs förmodligen inte.
Forma 2 rullar, ca 2 cm i diameter, med hjälp av plastfolie. Vrid åt rullarna hårt och lägg i frysen i ca 30 minuter, tills de stelnat nog att skära i fina bitar. Skär varje rulle i ca 20 centimetertjocka skivor. Forma försiktigt till bollar.
Doppa bollarna i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Se till att de täcks ordentligt runt om vid varje moment, annars kan osten lätt rinna ut under friteringen.
Hetta upp oljan till ca 180°C, eller tills en vit brödbit ganska snabbt blir gyllene. Fritera bitarna i någon minut tills de fått fin färg. Låt rinna av på lite hushållspapper och servera, helst varma!
Host nys spott o fräs. Jädrans skit att bli av med. I morgon är det full fräs mot vårutflykten men är jag lika dassig stannar jag hemma. Mina fina amplar håller på att blåsa all värdens väg. Nej det blir bara en massa upptradande här så jag går o l...